Berni fashion.:DD

Szia.!Ezen az oldalon megtalálsz mindent amire csak vágysz.Köszi hogy benéztél.! :))

A kókuszpiramis.Vigyor


Hozzávalók

  • 3 ek kakaópor
    rum aroma
    baracklekvár
    15 dkg Rama
    50 dkg darált keksz
    15 dkg porcukor
    kókuszreszelék


Elkészítés

Összekeverjük a hozzávalókat, majd a piramisformát megszórjuk kókuszreszelékkel, és belenyomkodjuk a kekszgolyókat. Kisütjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.


Krémes..Kacsintás

A tésztához

   25 dkg finomliszt
   15 dkg Rama 
   1 tojássárgája
   csipetnyi só
   1 evőkanál tejföl

A krémhez

   5 csomag (5x36 gramm) főzős vaníliás pudingpor 
   1,35 liter víz, részben vagy egészben tej is lehet
   30 dkg kristálycukor
   2 csomag vaníliás cukor
   8 tojásfehérje

Elkészítés

A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a tojássárgával, a sóval meg a tejföllel összegyúrjuk és folpackba csomagolva kb.1 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Egy 20x32 cm -es, magas peremű tepsit, (például amiben a lasagne sül), sütőpapírral kibélelünk. A tésztát elfelezzük. Az egyiket meglisztezett gyúrólapon pont akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen a tepsibe. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 8 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is. Fontos, hogy sütőpapíron süssük és ezzel együtt is mozgassuk, mert könnyen törik és csak a krém puhítja majd meg. Az egyik tésztalapot még melegen kb.6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. A krémhez a pudingport a tejben simára keverjük, a kétféle cukorral ízesítjük. Szüntelenül keverve, a forrástól számított 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és azonnal a tűzről lehúzott forró krémbe keverjük. Itt nem kell figyelni arra, hogy a hab ne törjön, sokkal fontosabb, hogy a forró krémben a hab megfőjön. Az egyik tésztalapot a tepsibe tesszük, a forró krémet egyenletesen rásimítjuk. A kis tésztatetőket ráillesztjük, egy kicsit bele is nyomkodjuk és hűlni, dermedni hagyjuk. Tálaláskor a krémest a felszeletelt tésztatetők mentén haladva, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és porcukorral meghintjük.

Somlói galuska.=)


Hozzávalók

  • 30 dkg világos piskótatészta
    30 dkg sötét piskótatészta

  • Töltelék

    1 l tej
    15 dkg liszt
    15 dkg cukor
    2 dkg zselatin
    8 tojássárgája
    8 tojásfehérje
    20 dkg cukor


Elkészítés

A tejből, lisztből, tojássárgából, cukorból és a zselatinból sárga krémet főzök. A fehérjéből cukorral kemény habot verek, és a sárga krém alá keverem. A krémet rumba áztatott mazsolával, aprított aszalt gyümölcsökkel és pirított dióval gazdagíthatom. Cukoroldat: fél kg cukor, 7 dl víz, 2 dl rum, 2 citrom reszelt héja. A cukrot felfőzöm a vízzel és a citromhéjjal, hűlni hagyom, majd rummal ízesítem. Csokiöntet: 20 dkg keserű csokoládé, 2,5 dl víz, fél dl rum. Kakaópor, tejszínhab és csokiöntet az összeállításhoz, tálaláshoz. A csokit a vízzel felfőzöm, hűlni hagyom, majd rummal ízesítem. Mély tálba teszem a világos piskóta felét, bőven meglocsolom a cukoroldattal és rákenem a krém harmadát. Most jön a csokis piskóta, ismét öntözés, ismét krém, majd a világos piskóta, öntözés és krém. Megszórom kakaóporral, majd hűtőben tárolom. Tálalás előtt egy jó kanálnyi halmot teszek a tányérra, tejszínhabbal és csokiöntettel tálalom.


Császármorzsa.Nevetés

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 4,5 dl tej
  • 5-10 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

A cukor felét keverd a meglangyosított tejbe, adj hozzá egy kevés sót, majd öntsd bele a búzadarát. Keverd el, hogy ne legyen csomós.

A mazsolát áztasd meleg vízbe, de rumba is teheted, ha nem gyerekeknek készíted. A tojások sárgáit keverd ki a maradék cukorral, a fehérjékből pedig verj kemény habot. Amikor a dara megduzzadt, keverd hozzá a cukros tojást és a habot is. Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd bele az egész masszát, és állandóan kevergetve süsd meg. Ez kicsit lassan megy, és sokáig folyós maradhat. Akkor a legfinomabb, ha picit meg is pörkölődik.


BaracklevesNyelvöltés

Hozzávalók:

  • 1 kg barack
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 6-8 szem szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd
  • citromlé
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

A hámozott, kockára vágott barackot locsold meg citromlével, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Add hozzá a cukrot, a fűszereket, és kapard bele a vaníliát. Rövid ideig főzd a barackokat. A tejföllel és a liszttel habard be, majd a végén add hozzá a tejszínt is. Hidegen tálald.:))











Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 8
Heti: 24
Havi: 227
Össz.: 63 845

Látogatottság növelés
Oldal: Fincsi, kaják és sütik.=Đ
Berni fashion.:DD - © 2008 - 2024 - marsimadocsokika.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »